Halimádók konyhája: Csuka rózsaszín mártásban

Hamarosan itt a szilveszter, a tűzijáték és házibulik éjszakája. Akár barátainknál, akár a családi fészekben töltjük az óév utolsó óráit, egy biztos mindenki meg fog éhezni. A Halimádók konyhájának csukás party falatkái mindenhol könnyedén az est sztárjaivá válhatnak.

 

Hozzávalók/ 4 főre:
– 1 db 1,5 kg-os csuka
– 1 fej vöröshagyma
– 1/2 dl száraz fehér bor
– 1 csomag petrezselyem
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 db babérlevél
– só
– 5-6 szem bors

Elkészítés módja:
Annyi vizet forralunk, amennyi a félbevágott csukát ellepi. A vöröshagymát felszeleteljük, hozzáadjuk a bort, petrezselymet, a félbevágott fokhagymát, a babérlevelet, sót és az 5-6 szem szem borsot. 10-15 percig gyöngyözve forraljuk. Beletesszük a halat és a hallal 10 percig forraljuk. Levesszük a tűzről és fedő alatt még 20 percig pihentetjük.

Mártás hozzávalói:
– 1,5 dl majonéz
– 0,5 dl tejszín
– 1 evőkanál konyak
– 2 evőkanál ketchup
– 1 evőkanál worchester szósz
– 1 evőkanál mustár
– pici őrölt bors

Elkészítése:          
Összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a worchester szószt, az őrölt borsot, mustárt, tejszínt, konyakot.
Összekeverjük a hallal és 1-2 órára a sütőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.
Akár napközben is elkészíthetjük és hűtőben tárolhatjuk amíg éjjel rá nem kerül a sor, hiszen ez a hideg majonézes csukás krémes fogás a forró pirítóssal kiváló étek.

 

Recept: Andrejszky Zoltán

 



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com