Halimádók konyhája: Balatoni fogasfilé rukkolás tagliatelle tésztán tálalva tejszínes vargányás gombamártással

Semmi nem tudja jobban visszahozni a nyári hangulatot, mint egy igazi balatoni halas fogás, kiváló balatoni fehérborral, mind ehhez friss, fűszeres zöldséges köret olaszos tagliatelle tésztával. Szerencsére a zöldségek téli időszakban is könnyedén beszerezhetőek, így nem kell várnunk a jó időre, hogy elkészítsük ezt az ínyenc fogást.

 

Hozzávalók/4 főre:
– 80 dkg  fogasfilé
– finomliszt sütéshez
– 0,5 dl olívaolaj
– vaj diónyi
– 25 dkg tagliatelle tészta
– 2 gerezd fokhagyma
– 5-6 szem szárított paradicsom
– 12 dkg vargányagomba
– 0,5 dl fehérbor (Balatoni szürkebarát)
– 2 dl tejszín
– 10 dkg rukkola
– 1 db piros és 1 db sárga kaliforniai paprika
– csokor snidling
– fűszerek: tengeri só, fehérbors, rozmaring, rózsabors

Elkészítés:

A halat szeleteljük, sózzuk, fehérborssal megszórjuk, lisztbe forgatjuk, majd olivaolaj és vaj keverékében aranybarnára sütjük. A halat kiemeljük tálpapírra, majd a hal zsiradékában folytatjuk a mártás elkészítését.

A zsiradékhoz hozzáadjuk az aprított snidlinget, majd a vargányagombát és a rákot, azt követően a szárított paradicsomot. 2-3 perc párolás után ízesítjük sóval, fokhagymával és fűszerezzük rozmaringgal és rózsaborssal. Összeforraljuk a fehérborral és tejszínnel és már tálalhatjuk.

A rukkolát színes kaliforniai paprika kockákkal megszórjuk, kevés olajjal megcsepegtetjük, melléhelyezzük a kifőzött tagliatelle tésztát. A mártással meglocsoljuk és az aranybarna halszeletekkel megkoronázzuk.

Recept: Andrejszky Zoltán



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com