Habos-bodzás süti
Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A piskótához:
3 tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt
1 tk. sütőpor
A krémhez:
2 dl bodzaszörp
2 dl víz
1 csomag epres pudingpor
3 ek. eperlekvár
5 dl habtejszín
25 dkg eper vagy vegyes piros gyümölcs (málna, ribizli, eper)
A díszítéshez: bodzavirág és mentalevél
Elkészítés:
1. Kivajazunk, lisztezünk egy tepsit (kb. 20×20 cm-es). A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat krémesre keverjük a cukorral. Rászitáljuk a sütőporos lisztet, ráborítjuk a habot, és könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk. A tepsibe simítjuk, és 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A krémhez a bodzaszörpöt elkeverjük 2 dl vízzel. A pudingport simára keverjük a bodzás lével, és sűrű pudinggá főzzük (cukrot nem adunk hozzá, elég, ami a szörpben van). Hagyjuk kihűlni.
3. A kihűlt piskótát megkenjük az eperlekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük, a felét a lehűlt pudingba forgatjuk, és a lekvár tetejére kenjük. Az epret (a gyümölcsöket) megtisztítjuk, felszeleteljük, keveset félretesszük a díszítéshez. A többit elosztjuk a krém tetején. Rásimítjuk a tejszínhab másik felét, villával becsíkozzuk, a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
4. Tálalás előtt rátesszük az eperszeleteket, megszórjuk bodzavirággal, mentalevéllel, és kockára vágjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 185 kcal
Fotó: RAS / Recepttár