Gyújtogatás miatt sokan meghaltak Japánban egy filmstúdióban, nőtt a halálos áldozatok száma

Harmincháromra emelkedett azoknak az áldozatoknak a száma, akik meghaltak Kiotóban egy filmstúdióban gyújtogatás miatt kitört tűzvészben csütörtökön – közölte a helyi tűzoltóság.

    Kórházba harminchat embert szállítottak, közülük tíznek válságos az állapota válságos. Eltűnt személyekről nem tudnak. A korábbi jelentések 30 halálos áldozatról szóltak.
Beszámolók szerint a japán filmstúdióba egy férfi rontott be, és valamilyen gyúlékony folyadékot locsolt szét, majd meggyújtotta. A tűzben az elkövető is megsérült, őt szintén kórházba szállították.
A hatóságok értesülése szerint a tűz idején az épületben csaknem hetvenen tartózkodtak, ám legtöbbjüknek sikerült kimenekülnie. Hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy az épületből robbanásokat is hallottak.
A lángokat a tűzoltóság néhány óra alatt eloltotta. A tűzoltóság közlése szerint a legtöbb áldozatot a háromszintes épület legfelső emeletén találták.
Az NHK japán televíziós csatorna több felvételt közölt a helyszínről, ezeken sűrű füst veszi körbe a stúdiót.
A csatorna értesülései szerint az elkövető egy 41 éves férfi volt, aki tette elkövetésekor azt kiabálta: “Haljatok meg!”. A hírt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg, a rendőrség részéről csak azt közölték, hogy a gyújtogató jelenleg nincs kihallgatható állapotban.
Sajtóértesülések szerint a gyanúsított nem a filmstúdióban dolgozott, a rendőrség egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy mi lehetett tettének indítéka. Egy japán televíziós csatornának nyilatkozó szemtanú elmondta: a férfi dühösen panaszkodott valami miatt, amit elloptak tőle. A helyszínen több kést is találtak.
Abe Sindzo japán miniszterelnök csütörtöki mikroblog-bejegyzésében szörnyűségnek nevezte a gyújtogatást, és részvétét fejezte ki az áldozatok családjának.
Az áldozatok többsége a Kyoto Animation nevű filmstúdió munkatársa volt. A céget 1981-ben alapították, és számos, a fiatalok körében népszerű animációs film fűződik a nevéhez.
Az AP amerikai hírügynökség tudósítása megjegyzi, hogy az utóbbi csaknem két évtizedben ez volt a legsúlyosabb tűzeset Japánban, ahol 2001-ben 44 ember lelte halálát egy tokiói tűzben.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com