Gulyás Gergely és Karácsony Gergely közös sajtótájékoztatója: a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra

A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttműködés – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten újságírók előtt.

Budapest, 2020. április 8.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (k), Karácsony Gergely fõpolgármester (b) és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke (j) a kormányülés után tartott közös sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. április 8-án. A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttmûködés – jelentette ki Gulyás Gergely. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: “azt gondolom, hogy ma olyan idõket élünk, amikor tényleg a nemzeti összefogás ideje kell, hogy eljöjjön”. Szita Károly a kijárási korlátozás fenntartását kérte a kormánytól.
MTI/Szigetváry Zsolt

Gulyás Gergely elmondta, a kormányülésen tárgyaltak Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Szita Károllyal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével arról, hogy milyen lépéseket látnak szükségesnek a védekezésben.

“A kormány minden ellenkező híresztelés ellenére (…) a járvány elleni védekezésben különösen (…) partnerként tekint az önkormányzatokra” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve: az önkormányzatokkal való együttműködés szükséges ahhoz, hogy eredményes legyen a járvány elleni védekezés.

Karácsony Gergely örömét fejezte ki, hogy párbeszéd alakult ki a kormány és az önkormányzatok között. Hangsúlyozta: a főváros mindent megtesz azért, hogy a közös döntéseket végrehajtsák, és arra kéri az embereket, hogy “a húsvéti szünetre való tekintettel is” maradjanak otthon.

Forrás/fotó MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com