2018. május 11-e késő estétől 14-e hajnalig – azaz a kisebb forgalmú hétvégi időszakban – nem lehet keresztezni a Dózsa György utat a Szondi utca–Gundel Károly út csomópontban, mert a Kispest-Angyalföld stratégiai távhő-gerincvezeték építési munkáit végzik. A forgalomkorlátozás miatt május 12-én és 13-án ezen a szakaszon módosított útvonalon közlekedik a 72-es trolibusz.

Közúti közlekedés: alternatív útvonalak

Május 11-e (péntek) késő estétől 14-e (hétfő) hajnalig a Szondi utcából és a Gundel Károly útról nem lehet keresztezni a Dózsa György utat a Szondi utca–Gundel Károly út csomópontban.

  • A Szondi utcából érkező forgalom csak jobbra kanyarodhat a Dózsa György útra. Aki egyenesen a Városliget felé tartana, az a Hősök terén balra kanyarodva tud visszatérni eredeti útiránya felé.
  • A Gundel Károly úton érkező forgalom szintén csak jobbra kanyarodhat a Dózsa György útra. Aki egyenesen a belváros felé tartana, az a Podmaniczky utcai csomópontban balra kanyarodva tud visszatérni eredeti útiránya felé.

Közösségi közlekedés: módosul a 72-es trolibusz útvonala

Május 12-én (szombaton) és 13-án (vasárnap) a forgalomkorlátozás miatt az Arany János utca M irányába tartó 72-es trolibusz a Gundel Károly út–Dózsa György út–Podmaniczky utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Honvédkórház (Hősök tere M), a Rippl-Rónai utca és a Bajza utca megállóját. A terelt vonalszakaszon a 72-es trolibuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

  • Gundel Károly út: a Gundel Károly úton, a Dózsa György út kereszteződése előtt,
  • Bajza utca: a Podmaniczky utcában a Bajza utca kereszteződése előtt.

A korlátozás miatt kis mértékben a Zugló vasútállomás (Hermina út) felé tartó trolibuszok útvonala is változik, azonban a járat ebben az irányban minden menetrend szerinti megállóját érinti.

 

Forrás, fotó: BKKcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com