Folytatódik a minikoncertekké alakult Térzene Program

Minikoncertek formájában folytatódik a Térzene Program: a következő hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncertet hallhatnak az érdeklődők.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére útjára indított Térzene program célja, hogy minden ötezer fő feletti településen hetente egyszer megszólaljon a klasszikus zene – hangsúlyozta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön az MTI-nek.

A programban klasszikus zenekarok, vonósnégyesek és dzsesszzenekarok is közreműködnek a Filharmónia Magyarország szervezésében. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenepavilonokban szólalt volna meg a muzsika, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét.   A járvány miatt azonban a koncerteket nem lehetett megtartani, ezért a pandémiás időszakban országszerte úgynevezett minikoncertekkel lépnek fel a programban résztvevő zenekarok, így az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből is élvezheti a közönség a zenét – tette hozzá az államtitkár.

Fekete Péter felidézte, hogy a járvány alatt Rákász Gergely a győri lakótelepen adott sikeres orgonakoncertet, a Talamba együttes a rákosmenti lakótelep házai között koncertezett, míg csütörtök este a dunakeszi lakótelepen a Cimbaliband zenekar lépett fel.

A következő időszakban több mint 120 minikoncertet hallgathat országszerte a közönség. Pénteken több mint 10 helyszínen  – például Sátoraljaújhelyen, Mátészalkán, Szarvason, Békéscsabán, Kecskeméten, Dombóváron és Kaposváron – lesznek minikoncertek. Szombaton pedig Bátaszéken, Szekszárdon, Mezőkövesden, Karcagon és Mezőtúron is felcsendül a muzsika a köztereken.

Dunakeszi, 2020. május 21.
Fekete Péter kultúráért felelõs államtitkár beszédet mond a Cimbaliband zenekar minikoncertje elõtt a Barátság úti lakótelepen, Dunakeszin 2020. május 21-én. Minikoncertek formájában folytatódik a Térzene Program: a következõ hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncertet hallhatnak az érdeklõdõk. Az Emberi Erõforrások Minisztériuma Kultúráért Felelõs Államtitkársága kezdeményezésére útjára indított Térzene program célja, hogy minden ötezer fõ feletti településen hetente egyszer megszólaljon a klasszikus zene.
MTI/Máthé Zoltán

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com