Folytatja Nyitott labor programját a Csodák Palotája

Az idei tanévben is folytatja nagy sikerű Nyitott labor elnevezésű programját a Csodák Palotája.

Mizda Katalin, az intézmény ügyvezető igazgatója elmondta: céljuk, hogy megszerettessék a természettudományokat a gyerekekkel. A programsorozaton a gyerekek önállóan, vagy szüleik, nagyszüleik kíséretében interaktív módon ismerkedhetnek meg az egyes tudományterületekkel. A foglalkozások nem épülnek egymásra, azok külön-külön is látogathatóak.

Paszternák András, az intézmény tudománykommunikációs vezetője közölte: a hétfői és csütörtöki laborfoglalkozások mellett kedden és szerdán beszélgetések, előadások és műhelyfoglalkozások várják az érdeklődőket. Példaként említette a csillagászati, meteorológiai és fizikai témájú programjaikat.

Ismertetése szerint a CsoPa Barangloló néven jövő héten induló sorozat keretében akár New Yorkba, Izlandra és a Koreába is utazhatnak “virtuálisan” a résztvevők – tette hozzá. Paszternák András további programjaikra térve beszámolt arról is, hogy a pályaorientációt segítendő – 700-1000 fő részvételével – témanapokat is szerveznek, idén szeptemberben “a szerethető matematikát” mutatják be.

Forrás: MTI.hu
Fotó: Csodák Palotája

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com