A fogyatékossággal élőkért futnak szombaton Badacsonyban

Augusztus 24-én, a 4. alkalommal megrendezett, Badacsony-hegy körüli „DŰLŐRE FUTUNK” Jótékonysági futás szervezői – a Laposa Borbirtok és a Tigra SE – az esemény nevezési díjainak egészét jótékonysági célra ajánlják fel. Idén a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és rajta keresztül két Veszprém megyei szervezet a Fogyatékkal Élők Veszprém Megyei Sportegyesülete és az „Egy kis segítség barátaimtól” Alapítvány  (az ajkai Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI munkáját segítő szervezet) a futás kedvezményezettje.

A futás távja 12 kilométer, melyet lehet egyéniben vagy 2 illetve 3 fős váltóban is teljesíteni.

Az esemény két védnöke: Balogh Gábor, kétszeres világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és Szekeres Pál, olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok tőr- és kardvívó, sportvezető.

A FODISZ nem csak nagyon hálás „adomány-elfogadóként” jelenik meg az eseményen, hanem aktívan, futókkal is ott lesz Badacsonytomajon.

FODISZ VIP váltóban fut az eseményen Bolla Szilárd, Shanghai főkonzulja, Szekeres Pál, az esemény védnöke és Kővári Ágnes. A Terror Elhárítási Központ is fontosnak tartotta, hogy futásukkal kifejezzék szolidaritásukat a fogyatékossággal élőkért, így „VeleTEK futunk!” néven egy váltócsapattal állnak rajthoz.

A FODISZ megyei tagszervezetei közül a Tolna megyei több váltóval és egyéni futókkal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egy hármas váltóval nevezett be és természetesen a két támogatott Veszprém megyei szervezet is indít egy-egy váltót.

A futás augusztus 24-én, 10 órakor indul a felújított és júniusban átadott birtokközpont, a Hableány elől.

Aki szívesen csatlakozna ehhez a jó hangulatú futáshoz, hogy a nevezési díjjal jótékony célokat segítsen, még helyszíni nevezéssel van erre lehetősége. Nevezési díjak: egyéni 6000 Ft, váltó 12.000 Ft. Nevezési helyszín: Hableány Borterasz, 8261 Badacsonytomaj, Park utca 26.

Jó hír a gyerekekkel érkező futóknak, hogy a szervezők a Badacsony téren gyermekfelügyeletet biztosítanak a kicsiknek, a FODISZ pedig sportjátékokkal várja a gyerkőcöket.

11.30 órától eredményhirdetés következik, előtte a FODISZ Veszprém megyei szervezetének meghívására Sajcz Gábor harmonikás lép fel a színpadon.

Ahogy az elmúlt években is, a szervezők most is gyűjtik a használt, de még jó állapotú sporteszközöket, sportruházatokat, tárgyi adományokat a helyszínen, idén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete számára.

A jó idő még kitart ezen a nyári hétvégén, így a strandolási lehetőség mindenki számára felfrissülést nyújthat a futás után, este pedig a frissTerasz várja a kikapcsolódásra vágyókat, ahol a szervezők afterpartyt rendeznek a futóknak.

A „Dűlőre futunk!” Jótékonysági futásról további információ:  www.facebook.com/dulorefutunk

Forrás, fotó: FODISZ – Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségecool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com