Fogyatékossággal élők által készített terméket árusító karácsonyi vásár nyílt Budapesten

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett fejlesztő foglalkoztató intézmények termékeit, vagyis fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusító karácsonyi vásár nyílt hétfőn a főigazgatóság budapesti épületében.

Érdeklődik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) által működtetett fejlesztõ foglalkoztató intézmények termékeit, vagyis fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusító karácsonyi vásáron a megnyitó napján az SZGYF XIII. kerületi Visegrádi utcai székhelyén 2019. december 9-én. A idén hatodik alkalommal megrendezett vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 – összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő – intézmény hozta el a termékeit.
MTI/Bruzák Noémi

 

Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) főigazgatója beszédet mond a főigazgatóság által működtetett fejlesztő foglalkoztató intézmények termékeit, vagyis fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusító karácsonyi vásár megnyitóján az SZGYF XIII. kerületi Visegrádi utcai székhelyén 2019. december 9-én. A idén hatodik alkalommal megrendezett vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 – összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő – intézmény hozta el a termékeit.
MTI/Bruzák Noémi

Benedek István Zsolt, az intézmény főigazgatója a vásár megnyitóján úgy fogalmazott, hogy a termékek a társadalmi esélyteremtés és esélyegyenlőség nagykövetei. Hangsúlyozta, hogy az eladásra kínált tárgyak különlegesek, mert fogyatékossággal élők kezei alól kerülnek ki, és kivétel nélkül egyediek.

Különlegesek, mert többször, több embernek okoznak örömet, mint a bolti tömegáruk – tette hozzá. Kifejtette: örömet okoznak az ellátottaknak, mert visszaigazolást kapnak arról, hogy ők is képesek olyan hasznos és szép dolgokat készíteni, amit mások szívesen megvásárolnak, és örömet okoz a vásárlónak is, mert szép, minőségi termékhez juthatnak úgy, hogy egy jó, emberi célt támogatnak.

Öröm ajándékba kapni és használni is a mindennapokban az ilyen egyedi termékeket – mondta Benedek István Zsolt. A idén hatodik alkalommal megrendezendő vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 – összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő – intézmény hozta el a termékeit. A rendezvény a december 13-ig látogatható a nagyközönség számára. A kínált termékek között kerámia és fonott árukat, gyertyákat, rongyszőnyegeket, konyhai kiegészítőket, plüssállatokat és karácsonyfadíszeket találhatnak a vásárlók.

Forrás/fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com