Fiatalok felgyújtottak többtucatnyi autót két svéd városban, Göteborgban és Trollhattanban, utóbbiban kővel dobálták a rendőröket – jelentette hétfő este a helyi média.

    Csak Göteborgban 88 gépkocsit tettek tönkre, illetve rongáltak meg – közölte a rendőrség. A várostól 70 kilométerrel északra lévő Trollhattanban hasonló incidensek történtek, ráadásul ott a randalírozó fiatalok kővel dobálták a rendőröket. Szemtanúk elmondták, hogy a tetteseken sötét, csuklyás ruha volt.

Hans Lippens rendőrségi szóvivő szerint mivel a gyújtogatások rövid idő leforgása alatt történtek, nem zárható ki a kapcsolat köztük.
Arról nem érkezett jelentés, hogy bárki megsérült volna, de a gyújtogatások lekötötték a rendőri erőket és adtak munkát a kárelhárítóknak is, nem is beszélve a helybéli lakosok rémületéről.

Stefan Löfven svéd miniszterelnök kemény szavakkal ostorozta a gyújtogatókat.

“Mit műveltek?” – kérdezte tőlük egy svéd rádióban  nyilatkozva. Löfven nem rejtette véka alá, hogy – mint fogalmazott – “valóban őrületbe kergették” az éjszakai események. Szerinte a svéd társadalomnak kemény választ kell adnia a történtekre.

 

 

Forrás: MTI

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com