A férfi asztaliteniszezők is elkezdik a felkészülést, június végén lehet az Extraliga döntője

A női után jövő héttől a magyar férfi asztalitenisz-válogatott tagjai is elkezdik a közös munkát. A szövetség (MOATSZ) elnöksége döntött arról is, hogy ha a körülmények lehetővé teszik, akkor június végén bonyolítják le a csapatbajnokság élvonala, az Extraliga négyes döntőjét.

    A MOATSZ hírlevelében emlékeztet, hogy az olimpiai résztvevő női nemzeti együttes május 4-e óta tréningezik ismét együtt, egyelőre szűk létszámban, kis csoportokban. A jövő héten az immár Muskó Péter által irányított férfiválogatott is megkezdheti a közös munkát, ennek feltétele – csakúgy, mint a hölgyeknél volt -, hogy minden érintett bizonyítottan koronavírus-mentes legyen. A tesztelés ezen a héten már megkezdődött.
Az elnökség határozott célja az Extraliga négyes döntőjének megrendezése az aktuális szabályozások betartásával, zárt kapuk mögött. A final four időpontja a jelenlegi tervek szerint június végére eshet.
Az alacsonyabb osztályokban nem hirdetnek végeredményt és lezárják a bajnokságokat. Az élvonalban azért kerülhet sor a fináléra, mert ott mindkét nemnél “kirajzolódik” a négy legjobb csapat: a férfiaknál a PTE PEAC Kalo-Méh, a Celldömölki VSE-Swietelsky Jufa Hotels, a HED-LAND Sportcsarnok SE és a SZERVA ASE, a nőknél pedig az SH-ITB Budaörsi 2i SC, a Budapesti ERDÉRT SE, a Kecskeméti Spartacus és KT., valamint a Statisztika PSC alkothatja a mezőnyt.
Ami az egyéni versenyeket illeti: a MOATSZ eredetileg április 30-ig minden a saját hatáskörébe tartozó versenyt felfüggesztett, most ezt az időszakot július 17-ig meghosszabbította.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com