A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
20 darab szögletes háztartási keksz
50 dkg eper
20 dkg fehér csokoládé
1 cs. tejszínízű habpor (54 g)
3 ek. cukor
180 ml tej
30 g zselatinpor
4 dl tejföl
Elkészítés:
1. Kibélelünk zsírpapírral egy 18×20 cm nagyságú mély tepsit/tálat, és kirakjuk a keksszel. Az epret megmossuk és lecsepegtetjük. A fehér csokoládét összetördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A habport felverjük a cukorral és a tejjel. A zselatint 1 dl forró vízbe keverjük, felolvasztjuk.
2. A megolvadt csokoládéból kiveszünk 1-2 evőkanállal és összedolgozzuk a felolvasztott zselatinnal, majd visszaöntjük a csokihoz és mixerrel alaposan átkeverjük. A fehér csokis-zselatinos masszába öntjük a tejfölt, és mixerrel alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és megint alaposan összekeverjük.
3. A kekszre vékony réteg fehér csokis krémet kenünk, majd sűrűn kirakjuk az eperrel és a maradék krémmel befedjük. A tepsit a munkaasztalhoz ütögetjük, hogy a krém egyenletesen elterüljön, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára, de minimum 6 órára. Eperszeletekkel díszítjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. másnap
1 szelet: 410 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár