Eurovíziós Dalfesztivál – Olaszországot az olasz-egyiptomi Alessandro Mahmoud képviseli Soldi című dalával

Az olasz-egyiptomi származású Alessandro Mahmoud nyerte meg a hétvégén Sanremóban megrendezett zenei fesztivált Soldi (Pénz) című dalával, így ő képviseli az olasz színeket a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon.

    A 26 éves Mahmoud észak-afrikai hangzásvilágú ritmikus beatszámmal győzött. Az ötnapos fesztiválon a tévénézők, valamint egy szakértőkből és újságírókból álló testület szavazott a legjobbra. A versenyzők pontszámait 50 százalékban a nézők szavazatai adták.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter egy Twitter-üzenetben írta meg, hogy ő a fesztivál egyik favoritjára, a római rapperre, Ultimóra szavazott volna.

A Milánóban született Mahmoud, aki Mahmood művésznéven zenél, olasz anyától és egyiptomi apától származik. “Száz százalékig olasznak érzem magam” – hangsúlyozta a szombati győzelem után Salvininek válaszolva.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával. A Dal című műsor február 23-i döntőjében derül ki, hogy Magyarországot ki képviseli a versenyben. A döntőt a Duna Televízión láthatja a közönség.

Forrás: MTI

Fotó: facebook.com/EurovisionSongContest/

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com