Európa Játékok – Két magyar búcsúzó a nyitónapon

Bár hivatalosan csak a péntek esti megnyitóval veszi kezdetét a II. Európa Játékok Minszkben, a nap folyamán már rendeztek versenyeket, a magyarok három sportágban voltak érdekeltek.

    A 3×3-as női kosárlabdacsapat kezdte a sort, amely délelőtt nagy küzdelemben, hosszabbítás után 20-19-re kikapott a csehektől. Szombaton a németek és a románok várnak az együttesre a B csoportban, ahonnan az első kettő jut majd tovább a negyeddöntőbe.
Az EJ egyetlen magyar íjásza, Banda Árpád 647 körrel a 26. helyen zárta az olimpiai szám rangsoroló versenyét, s így hétfőn már a 32 közé jutásért is lőnie kell. Ellenfele a bolgár Ivan Bancsev lesz, aki 635 körrel a 39. helyen zárt pénteken.
A férfi ökölvívóknál – akiknek a minszki torna egyben Európa-bajnokság is – három magyar mutatkozott be, s kettejük számára már véget is ért a verseny. A 69 kilóban érdekelt Kozák László legyőzte román ellenfelét, a 2015-ben Eb-bronzérmes Csóka Nándor (56 kg) viszont kikapott belga riválisától, Nagy Bencét (+91) pedig a harmadik menet elején, egy szerencsétlen összefejlés után sérülés miatt leléptették.
A szombati versenynapon hét sportágban lesznek érdekeltek a magyarok, többek között cselgáncsban is, amely a férfi bokszhoz hasonlóan egyben Európa-bajnokság is a résztvevőknek.

 

 

Forrás, fotó: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com