Elkészült a 34-milliomodik VW Golf

Habár egyre jobban tombol a divatterepjáró-őrület, a Golf eladási mutatóira továbbra is büszke lehet a Volkswagen. A Volkswagen 1974-ben, negyvennégy esztendővel ezelőtt állította hadrendbe a Golf nevű kompakt modelljét, amely az azóta eltelt évtizedekben igen komoly mennyiségben talált gazdára.

A gyártó legfrissebb adatai szerint nemrégiben készült el a 34-milliomodik Golf: 2017-ben mintegy egymillió ilyen személyautó hagyta el a wolfsburgi székhelyű cég gyártósorait. Noha továbbra is az ötajtós hatchback változat a legnépszerűbb, tavaly a kombi produkálta a legnagyobb, mintegy 11 százalékos növekedést az előző évhez képest. 2017-ben egyébként a Volkswagen Golf volt Európa legnépszerűbb új autója, és amennyiben minden jól megy, akkor az aktuális hetedik generációt 2019-ben küldi majd nyugdíjba a már javában fejlesztett új verzió.

Nem meglepő módon a Volkswagen berkein belül 2017-ben a Tiguan produkálta a legnagyobb növekedést. Ebből a divatterepjáróból egy év alatt 730 ezer példányt adtak el, ami éves szinten közel 40 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot.

Forrás: 3szek.ro- Autóvilág–Technika
Borító fotó: volkswagen.hu

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com