Egyre többen bliccelnek a New York-i metrón és a buszokon

New York városa idén várhatóan 215 millió dollár (61,4 milliárd forint) bevételtől esik el a bliccelés miatt – közölte kedden a helyi média. 

A helyi közlekedési vállalat, az MTA arról tájékoztatta hétfőn az igazgatótanácsot, hogy az év utolsó negyedében napi átlagban a metróutasok 3,8 százaléka, naponta 208 ezer ember utazik jegy nélkül. A legtöbben átugorják a forgókaros beléptetőkaput, mások a vészkijáratokon mennek keresztül, amelyek 2014 óta nem adnak hangjelzést használat esetén.

A helyzet még rosszabb a buszokon, ahol mostanában naponta 348 ezer ember, az összes utas 16 százaléka utazik jegy nélkül. Erőszaktól való félelmükben a sofőrök gyakran vonakodnak megkövetelni a jegyet a bliccelőktől.

A közlekedési vállalat szerint a bliccelés a múlt év közepén kezdett terjedni, amikor a manhattani kerületi ügyész, Cyrus Vance jr. hivatala felhagyott a bliccelők többségének felelősségre vonásával. (A cél az lett volna, hogy a bliccelők üldözése helyett több rendőr járőrözhessen a metrón.)

A New York Post című lap értesülése szerint a város olyan megoldást fontolgat, amelyben puszta fizikai erővel akadályoznák meg a rendőrök a jegy nélküliek felszállását a buszra, belépését a metró területére.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com