Egy olasz nő nyerte meg a jótékonysági célra felajánlott Picasso-képet

Egy olasz nő nyerte meg Pablo Picasso egymillió eurót érő festményét azon a francia jótékonysági sorsjegysorsoláson, amellyel afrikai falusiak számára gyűjtöttek, hogy tiszta ivóvizet biztosíthassanak számukra.

    Az 1 Picasso 100 euróért nevű sorsjeggyel a katalán festő Nature morte (Csendélet) című 1921-es festményt lehetett megnyerni.

Az olasz nyertes, aki a sorsjegyet ajándékba kapta, a Christie’s aukciósház párizsi székházában szerdán megrendezett elektronikus sorsoláson nyerte el a festményt, amely egy újság és egy abszintos üveg geometriai kompozícióját ábrázolja.

A sorsjegyek eladásából 5,1 millió eurót gyűjtöttek össze, ebből a festmény tulajdonosa, David Nahmad műgyűjtő 900 ezer eurót kap, a többi a Care segélyszervezethez kerül afrikai projektjei számára. A Care Madagaszkáron, Marokkóban és Kamerunban akar tiszta ivóvizet biztosítani az ott élőknek.

“Picassónak tetszett volna ez az akció, mivel felkarolta a humanitárius és szociális ügyeket” – mondta Peri Cochin, a sorsolás szervezőinek egyike.

Az első ilyen jótékonysági sorsoláson 2013-ban egy 25 éves amerikai nyerte meg Picasso egy festményét, akkor több mint négymillió euró gyűlt össze a sorsjegyek árából.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com