Dunántúl felől kezd szakadozni a felhőzet

Csütörtökön a Dunántúlon döntően gyengén vagy közepesen felhős idő várható, a Dunától keletre sok lesz a felhő, és főként arrafelé szórványosan eső, záporeső is valószínű.

Éjszaka keleten is vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, ugyanakkor hajnalra az ország nagy részén köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Északkeleten eső, zápor, a ködös tájakon szitálás előfordulhat. Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet egy része elsősorban az Északi-középhegységben helyenként makacsul tarthatja magát, másutt várhatóan legkésőbb a déli, kora délutáni órákig mindenütt feloszlik, és ezt követően több-kevesebb napsütésre számíthatunk számottevő csapadék nélkül. Csütörtökön többnyire mérsékelt marad a légmozgás, pénteken többfelé megélénkül, késő délutántól főleg a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 1 és 8, keletebbre általában 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 19 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Forrás: MTI.hu
Fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com