Dél-Indiában a rendkívüli esőzésben leomlott egy fal, sokan meghaltak

Tizenheten meghaltak hétfőn, amikor a rendkívül heves esőzések miatt leomlott egy fal a dél-indiai Tamilnádu államban – közölték helyi tisztségviselők.

    A 4 és fél méter magas fal három épületre zuhant éjszaka, az embereket álmukban lepte meg az omlás – számolt be telefonon K Radzsamani, a régió vezetője.
A rendőrség és a tűzoltóság emberei megkezdték a romok eltakarítását, amelyek alatt holttestekre bukkantak. A halálos áldozatok között két gyerek is volt.
A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint további heves esőzések várhatók az elkövetkező 48 órában.
A szövetségi állam székhelyén, Csennaiban (az egykori Madrászban), valamint számos nagyvárosban zárva maradtak az általános és a középiskolák. Az államban az elmúlt napokban három ember halt meg az esőzésekkel összefüggésben.
A hatóságok Csennaiban 176 menedékközpontot állítottak fel, egyúttal felkészültek arra, hogy csónakokon menekítsenek ki embereket az elárasztott területekről.
Tamilnádu államban, valamint a szomszédos Puduccseri szövetségi területen az elmúlt napokban hatalmas esőzések sepertek végig, számos területen teljesen megbénult az élet.
A heves esőzések általában a monszun időszak végén érik el India déli államait. A monszun és a heves ciklonok miatt idén júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

 

 

Forrás: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com