Répatortának az egyszerűségében rejlik a titka, de éppen ezért nagyszerű, hiszen szinte a végtelenségig lehet variálni az ízeket és hozzávalókat. Némi étcsokoládéval, dióval és illatos fűszerekkel dobtam fel az összhatást. A trükköm az, hogy nem daráltam simára az alapanyagokat, éppen csak összetörtem, így a kész süteményben magukban is érvényesülnek a ropogós finomságok.
Tökéletes esti édesség, de akkor sem követünk el szentségtörést ha este elkészítjük és reggelire egy kávé mellé fogyasztjuk.
Hozzávalók:
2 nagy répa
1 tábla darabolt étcsokoládé
15 dkg durvára vágott dió
6 ek liszt
1 narancs reszelt héja
5 tojás
3 ek cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 tk fahéj
1 kis darab reszelt gyömbér
1 kk szerecsendió
Mártáshoz:
1 doboz krémsajt
2 ek porcukor
kis citromlé
Elkészítés:
A tojásokat felverem a cukorral és egy evőkanál vízzel egy nagy fokozatú robotgéppel. Amíg keveri, összevegyítem a száraz hozzávalókat, tehát mindent a vaj kivételével, majd a habos tojáskrémbe belekeverem a többi alapanyagot, részletekben, nehogy összetörjön a hab. A legvégén elkeverem az olvasztott vajjal és 180 fokon 30-35 perc alatt aranysárgára sütöm.
A tetejére pedig krémsajtos mázat kevertem ki, melyet meghintettem dióval. Egyszerű és nagyszerű.
Recept: Kupcsik Julia
További receptek: suticakes.blog.hu