Cukormenta süteményreceptjei: Málnás krémtúró torta

Krémtúró torta, vagy akár magyar cheesecake-nek is hívhatnánk ezt a rendkívül egyszerű, de annál fenségesebb tortát. Még az abszolút kezdők is bátran neki ugorhatnak a receptnek, hiszen jóformán csak turmixolásból áll.

A torta aljára a hagyományos linzer tészta helyett, most egy sokkal ropogósabb, és ízletesebb réteg kerül, vétek lenne kihagyni!

 

Hozzávalók:

Tésztához:

10 dkg liszt
2 ek barna cukor
1 ek fahéj
2 ek darabolt mandula

Krémhez:

50 dkg túró
1 doboz tejföl
1 doboz joghurt
5-6 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojás
2 csomag pudingpor
tetejére málna

 

Elkészítés:

A tésztához összemorzsolom a vajat és a barna cukrot, lisztet, csipet sóval és a fahéjjal. Ha már mindenhova jutott vaj, belekeverem a durvára vágott mandulát és a tortaforma aljára simítom majd behűtöm fél órára, hogy stabil alapja lehessen a tortának.

Amíg a tészta hűl, habosra keverem a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, közben összeturmixolom a többi hozzávalót és óvatosan összekeverem az egészet. Majd megszórom bőven málnával. (A tortaforma szélét vastanon kivajazom, vagy körben sütőpapírral bélelem.)

Télen nem a legegyszerűbb beszerezni a friss málnát, ám a nyári időszakban lefagyasztott ilyenkor tökéletes. Nem is szükséges befőzéssel tartósítani, elég csak kisebb csomagokban lefagyasztani és ilyenkor könnyedén használhatjuk.
Ha nem tudunk málnát vásárolni, nyugodtan használhatunk más gyümölcsöt, hiszen a krémes túró bármilyen gyümölccsel finom, lehet az akár eper lekvár vagy barack befőtt.

170 fokra előmelegített sütőben 1 óra sütésre lesz szükség. Melegen is nagyon finom, de a legideálisabb néhány óra pihenés után.

Recept: Kupcsik Júlia
további finomságok: suticakes.blog.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com