Cukormenta süteményreceptjei: Madártej

Úgy gondoljuk a madártejet talán egy édesszájúnak se kell bemutatni. A vaníliásodóban úszó tojáshabok könnyedségükre utalva magyarul a madártej elnevezést kapták. Angolul a floating island – azaz úszó szigetek – nevet viseli az eredetileg francia eredetű édesség.  Habkönnyedsége mellet a másik jó tulajdonsága, hogy rövid idő alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg cukor
5 tojás
1 vaníiliarúd
2 ek keményítő

Elkészítés:
A tejets a vanília rúddal felforralom.

A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verem, galuskákat szaggatok és a tejben 5 perc alatt megfőzöm. Ezeket a habfelhőket félreteszem egy tányérra. Közben a tojássárgákat 15 dkg cukorral és a keményítővel szép világosra keverem.

Ha kifehéredett, lassan hozzácsurgatom a tejet és az egész krémet visszateszem a tűzhelyre, alacsony fokozatra és állandó kevergetés mellett besűrítem.

A legfinomabb hidegen tálalva.

Recept: Kupcsik Júlia
További édesség receptek itt találhatóak: suticakes.blog.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com