Cukormenta süteményreceptjei: Házi kakaós csiga

Egy finom keltészta illatánál nincs is semmi ami jobban visszaadja a gyermekkor hangulatát. De ne higgyük, hogy csak a nagymamák kiváltsága a kakaós csiga, (bár senki nem vitatja el ebben a számban szerzett érdemeiket) de bárki megpróbálkozhat egy ropogós, forró kakaós csigával.
A receptünk egy klasszikus tölteléket mutat be, de bátran csinálhatjuk dióval, fahéjjal vagy akár mákkal is.

Hozzávalók:

Tésztához:
-3 dl tej
-60 dkg liszt
-25 g élesztő
-egy nagy csipet só
-2 ek cukor
-10 dkg vaj
-1 tojás

Töltelékhez:
-10 dkg vaj
-holland kakaópor és cukor ízlés szerinti keveréke
-meggy

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt felfuttatom langyos tejben, amihez hozzáadom a cukrot. Közben a lisztet és a sót beleteszem a konyhai robotgép keverő táljába majd a felfutott élesztős tejet és a tojást hozzáadom.

Közepesen lassú fokozaton 5-6 percig dagasztom, addig megolvasztom a vajat, és azzal további 10 perc alatt kidolgozom a tésztát. Ha nem lenne elég lágy, még langyos tejet öntök hozzá. Majd konyharuhával letakarva 40 perc alatt duplájára kelesztem.

Ha szépen megkelt kinyújtom 3 mm vastagra és megkenem olvasztott vajjal, meghintem a kakaós-cukros keverékkel, egy kevés magozott meggyet is teszek rá a plusz íz végett.

Az egészet feltekerem és ujjnyi vastag szeleteket a tepsire helyezem. 175 fokon, szigorúan nem légkeveréses fokozaton 25 perc alatt készre sütöm.

Recept: Kupcsik Júlia
további receptek: suticakes.blog.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com