A granola a müzlik királya, alapját a zabpehely képezi melyet rengeteg magféle és szárított gyümölcs egészít ki. Ezáltal nem csak rettentő ízletes és változatos a sok-sok csonthéjastól és gyümölcstől, hanem nagyon egészséges is mindezekben található vitaminoktól és nagyon jó alternatíváját képezheti a boltokban található felesleges cukrokkal telített müzliknek.
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
1 csipet só
1 ek fahéj
4 ek méz
10 dkg kókuszreszelék
3 ek olívaolaj
10 dkg mandula
5 dkg mogyoró
5 dkg dió
aszalt alma, aszalt füge és aszalt meggy
Elkészítés:
A mézet az olajjal felmelegítem, közben összekeverem a zabpelyhet, a durvára vágott mandulával, dióval és mogyoróval, fahéjjal, kicsit megsózom és a ragacsos keveréket ráöntöm, majd összeforgatom vele.
170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm, közben 5 percenként átforgatom, nehogy megégjenek a zabpehely darabok.
Ha kisült, megvárom, míg kihűl és apróra vágott, szárított gyümölcsökkel összeforgatom. Ha szereti akkor mazsolát is adhat hozzá, illetve bármilyen aszalt gyümölccsel fel lehet dobni. Joghurtba keverve vagy tejjel fogyasztva nem csak ínycsiklandóan finom, hanem egy tartalmas reggeli vagy tízórai része lehet.
Recept: Kupcsik Júlia
További süteményreceptek: suticakes.blog.hu