Cukormenta süteményreceptjei: Gesztenyés és csokoládés tekercs

Abszolút az a süti, ami nagyon gyorsan elkészül és semmilyen komolyabb sütési képességeket nem igényel. A csokoládé-meggy-gesztenye pedig egy nagyon ütős téli kombináció.

Hozzávalók:

6 ek liszt
3 ek cukor
1 ek víz
5 tojás
2 ek holland kakaópor

Krémhez:
1 gesztenye massza
10 dkg vaj
2-3 ek porcukor
1 dl rum
meggy

Tetejére:
1 csomag pudingpor
2 ek holland kakaópor
3 ek cukor
0,5 l tej

 

Elkészítés:

Először meggyet és a gesztenye masszát kiveszem a fagyasztóból, hogy kellően puhák legyenek, amikor rájuk kerül a sor.

A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojást habosra verem cukorral és vizzel, majd nagyon alacsony fokozaton belekeverem a lisztet, végül utolsó hozzávalóként a kakaóport. Ezt azért csak a végén, mert különben összeesne a tojáshab tőle. Amint óvatosan elkevertem, kész is a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsire simítom és 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.

A krémhez kikeverem a vajat, gesztenyével, rummal és cukorral, és a már kihűlt tésztára kenem, meggyel megszórom.

A pudingot megfőzöm és szépen a tekercsre öntöm. Meggy szemekkel díszítem.

Recept: Kupcsik Júlia
További süteményreceptek: suticakes.blog.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com