Abszolút az a süti, ami nagyon gyorsan elkészül és semmilyen komolyabb sütési képességeket nem igényel. A csokoládé-meggy-gesztenye pedig egy nagyon ütős téli kombináció.
Hozzávalók:
6 ek liszt
3 ek cukor
1 ek víz
5 tojás
2 ek holland kakaópor
Krémhez:
1 gesztenye massza
10 dkg vaj
2-3 ek porcukor
1 dl rum
meggy
Tetejére:
1 csomag pudingpor
2 ek holland kakaópor
3 ek cukor
0,5 l tej
Elkészítés:
Először meggyet és a gesztenye masszát kiveszem a fagyasztóból, hogy kellően puhák legyenek, amikor rájuk kerül a sor.
A tészta hozzávalóiból piskótát sütök. A tojást habosra verem cukorral és vizzel, majd nagyon alacsony fokozaton belekeverem a lisztet, végül utolsó hozzávalóként a kakaóport. Ezt azért csak a végén, mert különben összeesne a tojáshab tőle. Amint óvatosan elkevertem, kész is a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsire simítom és 180 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
A krémhez kikeverem a vajat, gesztenyével, rummal és cukorral, és a már kihűlt tésztára kenem, meggyel megszórom.
A pudingot megfőzöm és szépen a tekercsre öntöm. Meggy szemekkel díszítem.
Recept: Kupcsik Júlia
További süteményreceptek: suticakes.blog.hu