Cukormenta süteményreceptjei: Berry-apple crumble

Az a legnagyszerűbb ebben az édességben, hogy nem számít milyen idő van, mindig a nyarat juttatja eszünkbe. Friss és üde íze nagyon jó kompozíciót alkot a roppanós morzsával (az angol crumble szó jelentése annytúit tesz: szétroppan, morzsolódik). Az élvezeteket a mellé tálalt vanília sodóval lehet még fokozni.

Hozzávalók:

25 dkg málna-eper-áfonya-szeder-ribizli vegyesen vagy tetszés szerint
2 nagy alma
fél citrom leve
3 ek barnacukor

Morzsához:

5 ek liszt
1 ek fahéj
2 ek barna cukor
5 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
2 ek zabpehely

Elkészítése:

Az almát felkockázom és a többi  gyümölccsel egy kör alakú formába teszem,

citromlével, cukorral összeforgatom, majd elkezdem készíteni a morzsát. A szobahőmérsékletű vajat összedolgozom a többi hozzávalóval, míg morzsszerű állagot nem kapok, és ráhintem a gyümölcsökre. 180 fokon aranybarnára sütöm.

A vaníliasodó nálam itt egy egyszerű puding volt, kicsit lazábban több tejjel illetve plusz vaníliás cukorral kiegészítve.

Recept: Kupcsik Julia
További édességreceptek: suticakes.blog.hu



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com