Az a legnagyszerűbb ebben az édességben, hogy nem számít milyen idő van, mindig a nyarat juttatja eszünkbe. Friss és üde íze nagyon jó kompozíciót alkot a roppanós morzsával (az angol crumble szó jelentése annytúit tesz: szétroppan, morzsolódik). Az élvezeteket a mellé tálalt vanília sodóval lehet még fokozni.
Hozzávalók:
25 dkg málna-eper-áfonya-szeder-ribizli vegyesen vagy tetszés szerint
2 nagy alma
fél citrom leve
3 ek barnacukor
Morzsához:
5 ek liszt
1 ek fahéj
2 ek barna cukor
5 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
2 ek zabpehely
Elkészítése:
Az almát felkockázom és a többi gyümölccsel egy kör alakú formába teszem,
citromlével, cukorral összeforgatom, majd elkezdem készíteni a morzsát. A szobahőmérsékletű vajat összedolgozom a többi hozzávalóval, míg morzsszerű állagot nem kapok, és ráhintem a gyümölcsökre. 180 fokon aranybarnára sütöm.
A vaníliasodó nálam itt egy egyszerű puding volt, kicsit lazábban több tejjel illetve plusz vaníliás cukorral kiegészítve.
Recept: Kupcsik Julia
További édességreceptek: suticakes.blog.hu