Cukkinipizza
Hozzávalók kb. 4 szelethez:
1 ek. olaj
30 dkg cukkini
2 tojás
10 dkg zabpehelyliszt
A feltéthez:
1 kis konzerv tonhal
2-3 szem koktélparadicsom
2-3 ek. tejföl
4-8 szem kapribogyó
1 tyúktojás, ízlés szerint
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy pizzaformát kibélelünk sütőpapírral, és megspricceljük olajjal. A cukkinit megmossuk, leszárítjuk, nagyobb lyukú reszelőn héjastól lereszeljük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a maradék
olajat, majd a zabpehelylisztet, és alaposan átkeverjük.
2. A masszát a sütőpapírra simítjuk, a sütőben az egyik oldalát 15 percig sütjük, majd megfordítjuk, és még 10 percet sütjük a másik oldalát. Kivesszük a sütőből, és kb. 5 percig hűlni hagyjuk.
3. Közben a tonhalat lecsepegtetjük, összetördeljük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A pizzaalapot lekenjük a tejföllel, megrakjuk a tonhallal, a paradicsommal, a kapribogyóval, és ráütjük a tojást. Visszatesszük a sütőbe még 10-15 percre. Frissen kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
1 szelet: 370 kcal
Fotó: RAS / Recepttár