158. TEJF÷L÷S BURGONYALEVES KOLB¡SSZAL
UtolsÛ megjelenÈs: ASM 2008/jan
Hozz·valÛk: 60 dkg burgonya, 5 dkg hagyma, 2 dkg liszt, 1 dl tejfˆl, 2 db babÈrlevÈl, 0,5 dl olaj, 1 k·vÈskan·l fûszerpaprika, 20 dkg f¸stˆlt kolb·sz, sÛ, ÌzlÈs szerint erõspaprika.

A megtisztÌtott, finomra v·gott hagym·t megfuttatjuk az olajon, majd megszÛrjuk a fûszerpaprik·val, elkeverj¸k Ès 1 l vizet ˆnt¸nk hozz·. Beletessz¸k a megtisztÌtott, aprÛra darabolt burgony·t, a babÈrlevelet, sÛt, erõs paprik·t, Ès lassan fõzz¸k, kb. 10 percig. A kolb·sz bõrÈt leh˙zzuk, ˆsszev·gjuk Ès feldaraboljuk, majd a levesbe tessz¸k. Amikor m·r majdnem puha a krumpli, kikeverj¸k a lisztet Ès a tejfˆlt sim·ra, a forrÛ levesbõl hozz·mer¸nk, amivel szintÈn elkeverj¸k, majd az egÈsszel besûrÌtj¸k a levest. KÌmÈletesen fõzz¸k mÈg 5-10 percig, Ès t·laljuk. A tetejÈre tegy¸nk mÈg tejfˆlt, ˙gy kÌn·ljuk.

ElõkÈszÌtÈsi idõ: 10 perc
ElkÈszÌtÈsi idõ: 35 perc
MennyisÈg: 4 adag
1 adag: 498 kcal

Recept: Vomberg Frigyes, FotÛ: Kom·romi Zolt·n



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com