Csütörtöki recept: Tejfölös burgonyaleves kolbásszal

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg burgonya

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 ek. olaj

2 kk. fűszerpaprika

2 babérlevél

erős paprika, ízlés szerint

1 szál csabai száraz kolbász

1 ek. liszt

1 dl tejföl

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Mélyebb edényben az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, elkeverjük, és 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a burgonyát, a babérlevelet, sót, ízlés szerint erős paprikát, és kis lángon kb. 10 percig főzzük.

2. Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, húsát feldaraboljuk, majd a levesbe tesszük. Folytatjuk a főzést.

3. Amikor már majdnem puha a krumpli, simára kikeverjük a lisztet a tejfölben, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Kíméletesen főzzük még 5-10 percig, és tálaljuk. A tetejére tegyünk még tejfölt, úgy kínáljuk.

 

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva

1 adag: 495 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com