Csütörtöki fitt: Újburgonya-saláta retekkel, zellerrel és sertésszűzzel

A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg újburgonya

2 szárzeller

1 dl olívaolaj

0,25 dl borecet

20 dkg sertésszűz

2 csokor retek

1 csokor újhagyma

10 dkg bébispenót

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, vastag szeletekre vágjuk. A szárzellert megmossuk, hasonló vastagon feldaraboljuk.

2. Habverővel addig keverjük az olívaolajat az ecettel, sóval és borssal, amíg egyneművé válik. A burgonyát összekeverjük a zellerrel, ráöntjük a dresszinget, majd hagyjuk összeállni szobahőmérsékleten kb. 30 percig.

3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Lehártyázzuk a sertésszüzet, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben hirtelen lepirítjuk mindegyik oldalát. Tepsibe áttesszük, friss rozmaringágat teszünk mellé, és a vajat a hús tetejére kenjük. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk pihenni 5 percet, utána vékony szeletekre vágjuk.

4. Közben a retket, a hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A spenótot leöblítjük. A zöldségeket beleforgatjuk a krumplis salátába, és a hússal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 370 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!

 

Forrás, fotó: RAS/Recepttár



cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com