A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg újburgonya
2 szárzeller
1 dl olívaolaj
0,25 dl borecet
20 dkg sertésszűz
2 csokor retek
1 csokor újhagyma
10 dkg bébispenót
Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk, sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. Ha kihűlt, vastag szeletekre vágjuk. A szárzellert megmossuk, hasonló vastagon feldaraboljuk.
2. Habverővel addig keverjük az olívaolajat az ecettel, sóval és borssal, amíg egyneművé válik. A burgonyát összekeverjük a zellerrel, ráöntjük a dresszinget, majd hagyjuk összeállni szobahőmérsékleten kb. 30 percig.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Lehártyázzuk a sertésszüzet, sózzuk, borsozzuk és forró serpenyőben hirtelen lepirítjuk mindegyik oldalát. Tepsibe áttesszük, friss rozmaringágat teszünk mellé, és a vajat a hús tetejére kenjük. A sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk pihenni 5 percet, utána vékony szeletekre vágjuk.
4. Közben a retket, a hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A spenótot leöblítjük. A zöldségeket beleforgatjuk a krumplis salátába, és a hússal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 370 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!
Forrás, fotó: RAS/Recepttár