Cselgáncs GP – Ungvári Attila bronzérmes

A 81 kilogrammos Ungvári Attila bronzérmet nyert a Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix szombati versenynapján.

    A kétszeres Európa-bajnoki harmadik helyezett dzsúdós négy győzelem és egy vereség után a bronzcsatában az osztrák Shamil Borchashvilivel találkozott, aki korábban Nerpel Gergelyt búcsúztatta.
Első mérkőzésükön Ungvári – akinek a szeme alatt jókora monokli éktelenkedett – csaknem végig irányított az egy világkupa-aranynál tartó, csecsen származású ellenféllel szemben. Borchashvili a negyedik percben vazaari-gyanús dobást indított, de a bírók videózás után nem értékelték az akciót. Az aranypontig tartó hosszabbításból két és fél perc telt el, amikor a szemlátomást jobb erőben lévő 30 éves magyar egy lábszár-átforgatásra vazaarit kapott, és győzött.
“A minszki Európa-bajnokságon szerzett bronzom természetesen értékesebb, de itt is mindenképpen örömet akartam szerezni a szurkolóknak, ha már ennyien kijöttek. Azt hiszem, a fejemet is vették volna, ha nem nyerek érmet” – mondta tréfásan Ungvári. Hozzátette, a második meccsén szerezte a szeme alatti monoklit, de nem foglalkozott vele.
A magyarok ezzel már két éremnél tartanak a hazai GP-n, ahol pénteken az 57 kilós Karakas Hedvig is harmadik lett.
A vasárnapi zárónapon öt súlycsoportban 16 magyar lép tatamira a Papp László Sportarénában.

Budapest, 2019. július 13. Ungvári Attila, miután győzött az osztrák Shamil Borchashvili ellen a férfiak 81 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a cselgáncs Budapest Grand Prix-n a Papp László-sportarénában 2019. július 13-én. MTI/Czagány Balázs

 

 

 

Forrás, fotó: MTI

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com