Csaknem 360 ezer internetező adakozott a kínai Nagy Fal helyreállítására

Az elmúlt csaknem három évben nagyjából 360 ezer internetfelhasználó csatlakozott a kínai Nagy Fal helyreállítása érdekében életre hívott online kezdeményezéshez, együttesen több mint 45 millió jüannal (1,9 milliárd forint) támogatva a projektet.

    A 2016 szeptemberében indított internetes adománygyűjtést, amelyre még nem volt példa a kínai örökségvédelemben, a Kulturális Örökségek Állami Hivatalának (SACH) szárnyai alatt működő örökségvédelmi alapítvány kezdeményezte.
Az eddig összegyűlt pénzből a Nagy Fal pekingi, valamint Hopej és Sanhszi tartománybeli szakaszait renoválják.
A több mint 21 ezer kilométer hosszan futó Nagy Fal döntő része rendkívül rossz állapotban van a természetes erózió és az ember okozta károk miatt.
A projekt kezdeményezőinek reményei szerint a kampány révén sikerül tudatosítani az emberekben a világörökségi helyszínre fenyegetést jelentő tényezőket.
A helyreállítási munkálatokon kívül az alapítvány két kutatóbázist is felállít a fal pekingi és hopeji szakaszainál, hogy megismertesse a nagyközönséget a Nagy Fal történetével és kultúrájával, valamint a megóvására irányuló erőfeszítések nehézségeivel.

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com