Csak idén több mint 800 család lelt második otthonra a Ronald Házakban

 

„Sokat jelentett, hogy közel lehettem hozzá

Idén több mint 800 család lelt második otthonra a Ronald Házakban

 

November végéig összesen 823 családnak tudtak segíteni a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által Budapesten és Miskolcon működtetett Ronald Házak, valamint a pécsi Ronald Szobák. A létesítmények célja, hogy a béke szigetét nyújtsák az itt lakóknak, és a házakban a gyerekek a betegségükről megfeledkezve a kezelések közötti időt felszabadultan a családjukkal közösen tölthessék el. Az apartmanok egy részét olyan beteg gyermekek szülei számára tartják fent, akiknek a gyermeke 24 órás kórházi ápolásra szorul. Az alapítványnak köszönhetően, így a kórháztól néhány percnyire rendezhetik be ideiglenes otthonukat.

“Amíg csecsemő volt Szofia és a kórházban feküdt, reggel 4 – fél 5 felé már a kórházban voltam és este 10 órakor jöttem vissza a Ronald Házba. Nagyon sokat jelentett neki és nekem is, hogy közel lehettem hozzá. A kórházban az egész napot mellette tölthettem, és ha megéheztem, csak átszaladtam ide a Ronald Házba és készítettem magamnak valami ennivalót. Most már szerencsére mind a ketten itt vagyunk a házban és minden percünket együtt töltjük. Szofia apukája hét közben dolgozik, nővérkéje iskolába jár, de hétvégenként Ők is velünk vannak. Ilyenkor újra együtt lehet a család.” – mondta Andrea, egy bentlakó kislány anyukája, aki szerint minden hozzájuk hasonló család számára nagyon nagy segítség az Alapítvány által nyújtott lehetőség.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehéz időszakaiban. 1999-ben Budapesten nyílt meg az első hazai Ronald Ház, 2004-ben pedig Miskolcon a második így az alapítvány jelenleg 32 apartmannal áll a családok rendelkezésére. „Nagyon hálásak vagyunk minden támogatásért, hiszen ezek által tudjuk biztosítani a Ronald házakban lakók számára, hogy második otthonként, zavartalanul lehessenek együtt a kezelések ideje alatt is. Idén is sokan segítettek nekünk, többen közülük már évek óta visszatérő támogatóink, akik minden évben csatlakoznak valamelyik adománygyűjtő kampányunkhoz, vagy önkéntesként nyújtanak értékes segítséget.” – mondta Konyári Andrea a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány operatív igazgatója.

 

Fotó: pixabay.com

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com