Bomba hatástalanítása – Megkezdődött a Móricz Zsigmond tér környékének kiürítése

Megkezdődött az újbudai Móricz Zsigmond tér és környékének kiürítése, ahol egy világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei vasárnap – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

    Az újbudai önkormányzat a Facebok-oldalán azt írta: Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, Homolay Károly a befogadóhelyen, az iskola tornatermében egyeztet éppen.
A Honvédelmi Minisztérium pénteken tájékoztatta arról az MTI-t, hogy egy amerikai gyártmányú, 250 kilogrammos légibomba került elő hétfőn a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezésen.
A bomba hatástalanítása miatt vasárnap az érintett szervezetek együttműködésével a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátóhelyeket ürítenek ki, és lezárják a Móricz Zsigmond körtér, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtő, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát.
A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadóhelyként üzemel.
A Budapesti Közlekedési Központ korábban azt közölte, hogy a lezárás idején – várhatóan 9.30-tól – több villamos és busz is módosított útvonalon közlekedik majd.

 

Forrás: MTI

 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com