Bölöni László indulna a polgármester-választáson

Foglalkoztatja a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata Bölöni Lászlót, a legendás labdarúgót és sikeres edzőt.

Erről kérdésre válaszolva ő maga beszélt tegnap délután a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen, amelynek a szintén Marosvásárhelyről elszármazott Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselővel együtt volt a meghívottja.

A beszélgetést az egyik közösségi portálon élőben közvetítették.  „Ez olyan dolog, ami nem idegen tőlem, ami foglalkoztatott és foglalkoztat” – jelentette ki a polgármester-jelöltségre vonatkozó kérdésre. Bölöni semmiképpen sem valaki ellen szállna a versenybe. „Ha egy ilyen dologba belevágnék, akkor mindenféleképpen azért tenném, hogy egy csapatba vonjam a különböző embereket, a különböző érdekeket” – szögezte le. Hozzátette: ehhez nem lenne elég három hónappal a választások előtt Marosvásárhelyre érkezni. Ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, Marosvásárhelyen kellene lenni, az emberek szemébe kellene nézni, és el kellene mondani nekik, hogy pontosan mit is akar. Úgy véli azonban, hogy képes lenne az emberek összefogására és az újításra. Ehhez fiatalokból kellene csapatot építeni, amit érdekes feladatnak tekintene.

Megemlítette: egy vasárnapi rendezvényen is az volt az élménye, hogy mennyi jó ötlet van, és milyen dinamika van a marosvásárhelyi fiatalokban, csak éppen az ötletek gyakorlatba ültetésénél jelentkeznek a nehézségek. Bölöni László elmondta: két éve felújította marosvásárhelyi lakását, hogy jól érezze magát, ha hazaérkezik – megjegyezte viszont, hogy amikor korábban felmerült a hazaköltözés gondolata, mindig hiányzott az a cél, amiért érdemes lenne ezt a nagy lépést megtenni. A 64 éves sportszakember a beszélgetés egy másik szakaszában azt is megemlítette, hogy nem akar már sokáig edzősködni.

A Marosvásárhelyen született, fogorvosi végzettséggel is rendelkező, 108-szoros román válogatott Bölöni László tagja volt a Bajnokcsapatok Európa-kupáját (a BL elődje) 1986-ban megnyerő bukaresti Steaua labdarúgócsapatának. A lissza­boni Sporting edzőjeként ő fedezte fel és hívta meg a felnőttcsapatba az akkor 16 éves Cristiano Ronaldót. Jelenleg a belga bajnokságban játszó Ro­yal Antwerp FC vezetőedzője, ahová 2017 júniusában két szezonra szerződött.

Forrás: 3szék.ro
Fotó: mti.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com