Birkózó-vb – Elismerést kaptak a honvédelmi minisztertől a Lőrincz testvérek

Elismerést kaptak Benkő Tibor honvédelmi minisztertől kedden a Lőrincz testvérek, akik a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a kötöttfogásúak között.

(Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j) miniszteri emlékérmet ad át Lőrincz Viktor törzsőrmesternek, a Magyar Honvédség Sportszázad tagjának 2019. szeptember 24-én, a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szerzett ezüstéremért. MTI/Illyés Tibor)

Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban tartott rendezvényen Benkő Tibor azt mondta: a sportszázad két kiváló önkéntes katonája ért el nagy eredményt. A miniszter kiemelte: Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor a sportszázadon keresztül hozzájárult a Magyar Honvédség arculatának alakításához, így azért is büszke rájuk, mert a honvédelem ügyét is segítették.

Benkő Tibor azt mondta: mivel a testvérek “éremgyűjtők”, ő is érmét adományoz. A Lőrincz testvérek emléklapot és miniszteri érmét vehettek át a honvédelmi minisztertől. Az eseményen részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Gergely István, a Honvéd Sportegyesület ügyvezető elnöke és Farkas László ügyvezető elnök-helyettes is.

Lőrincz Tamás főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratva múlt kedden megnyerte a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriáját a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Öccse, Lőrincz Viktor törzsőrmester, aki szintén a sportszázad tagja, ezüstérmet szerzett 87 kilogrammos kategóriában. Ezzel mindketten kvótát szereztek a jövő évi tokiói olimpiára.

Forrás: MTI.hu
Fotó: MTI.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com