Bengáli tigrisek lenyúzott bőrét foglalták le a határőrök Kínában

Két bengáli tigris lenyúzott bőrét foglalták le a határőrök Kínában, egy veszélyeztetett állatok csempészésével foglalkozó csoport lefülelése során.

A közép-kínai Honan tartománybeli Csengcsou és a kelet-kínai Fucsien tartománybeli Fucsou hatóságai még május közepén kobozták el a honani Lankaóba küldött belföldi szállítmányt, benne egy narancsvörös tigrisbundával. Az ügyben indított nyomozás keretében később egy fehér színű tigrisbundát is lefoglaltak. A határőrök szerint a bőrök egyenként több mint három méter hosszúak és nagyjából 1,6 millió jüant (67,6 millió forint) érnek.

A bengáli tigris vagy királytigris (Panthera tigris tigris) a veszélyeztetett fajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó Washingtoni Egyezmény (CITES) védelmét élvezi. Az ügyben öt gyanúsítottat vettek őrizetbe és további 200 gramm elefántagyart foglaltak le a hatóságok. A nyomozás jelenleg is tart. A csengcsoui határőrök idén eddig öt csempészügyletet füleltek le: veszélyeztetett állatokat foglaltak le, valamint 8 kilogrammnyi elefántcsontot és vörös korallt 3 millió jüan értékben.

Forrás: MTI.hu
Fotó: pexels.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com