Benedek és Ferenc pápáról szóló film is szerepel a Londoni Filmfesztiválon

Fernando Meirelles brazil filmrendező The Two Popes (A két pápa) című, Benedek és Ferenc pápáról szóló filmjét is vetítik a BFI Londoni Filmfesztiválon, amely október 13-án zárul.

    A film Benedek pápa 2013-as drámai visszavonulásával foglalkozik, egyúttal utódját, Ferenc pápát is bemutatja és elképzeli azokat a beszélgetéseket, amelyeket a két pápa folytathatna egymással.
“Azért forgattam ezt a filmet, mert Ferenc pápa nagy rajongója vagyok. Szerintem az ő hangja nagyon fontos a mai világban” – mondta el Meirelles hétfőn a londoni filmmustrán. “Egységként tekint a bolygóra, és megpróbál hidakat építeni, amíg mások falakat akarnak emelni. Azért csináltam ezt a filmet, hogy jobban megismerjük és támogassuk azt, amit mond” – fűzte hozzá a rendező.
Meirelles arról is beszélt, hogy megpróbált őszinte filmet forgatni: a pápa hibáiról is szól, amelyeket 30 éve még Argentínában követett el. Azonban végső soron Ferenc pápa úgy jelenik meg a filmben, mint akit támogatni kell – hangsúlyozta.
Az alkotásban Anthony Hopkins alakítja Benedek pápát, Jonathan Pryce pedig Ferenc pápát. A felvételekhez stúdióban építették fel a Vatikán Sixtus-kápolnájának mását, mivel a jelenetek zöme ott játszódik.
“Nagyszerű volt eljátszani ezt a karaktert, mert a szerep bemutatja a hibáit és gyengeségeit éppúgy, mint a pozitív erejét, és azt, hogy mekkora szükség van egy olyan vezetőre, mint ő, aki megmutatja, mit kell tennünk, hogyan éljük és hogyan térjünk vissza a keresztény értékekhez” – emelte ki Pryce.
A Netflix novemberben forgalmazza a filmet az észak-amerikai mozikban, majd decembertől teszi elérhetővé streamingszolgáltatásában.
“Ha Ferenc pápa megnézi, remélem, tetszik majd neki. Remélem, nem lesz mérges. És remélem, megérti, személyiségének esszenciáját akartuk ábrázolni és azt, amit tenni próbál” – tette hozzá a színész.

Forrás: MTI

Fotó: netflix.com

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com