Francis Bacon, Lucian Freud és a 20. század második felének figurális brit festészetét, az úgynevezett Londoni Iskolát mutatja be számos főművön keresztül a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) keddtől látható kiállítása.

    Igazi mérföldkő ez a tárlat, hiszen az MNG már régóta szeretett volna kiállítást rendezni Bacon és Freud életművéből. Idén a londoni Tate Britain mutatott be a londoni iskola történetét áttekintő tárlatot, ennek az anyagnak a Budapestre adaptált változata látható keddtől a Nemzeti Galériában – mondta el a Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiálltás hétfői sajtóbemutatóján Baán László főigazgató.

Alex Farquharson, a Tate Britain igazgatója hozzátette: a tárlat két központi alakja Lucian Freud és Francis Bacon. Mellettük a 20. századi londoni művészeti szcéna olyan fontos alkotói is jelentős munkákkal szerepelnek a 2019. január 13-ig látogatható, 89 festményt felvonultató kiálltásban, mint Frank Auerbach, Leon Kossoff, David Bomberg, Stanley Spencer, William Coldstream, R. B. Kitaj, Paula Rego és Euan Uglow.

 

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: mng.hucool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com