Az új amerikai filmmúzeumba kerül a Fehér éjszakák ikonikus virágruhája

Az amerikai filmmúzeum vásárolta meg 65 ezer dollárért (21 millió forintért) egy jótékony célú árverésen a Fehér éjszakák című horrorfilm egyik ikonikus jelmezét, azt a fantasztikus virágruhát, amit Florence Pugh viselt a filmben.

Az aukciót az A24 árverési ház szervezte a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került New York-i közösségek, köztük a tűzoltók megsegítésére. A Variety.com beszámolója szerint az A24-nek eddig 200 ezer dollárt (64 millió forintot) sikerült összegyűjtenie.

A tízezer selyemvirágból készült virágruhát a színésznő Ari Aster 2019-ben bemutatott horrorfilmjének végén viselte. A ruhát egy Instagram-bejegyzése szerint Ariana Grande popsztár is meg akarta vásárolni, de végül a filmakadémia szerezte meg gyűjteményébe.

A Fehér éjszakákból más kellékek is jó áron keltek el: a virágruhához tartozó virágkoszorút 15 ezer dollárért (4,8 millió forintért) vásárolták meg. A filmben egyik szerepét játszó Jack Reynor medvefeje 5750 dollárért (1,8 millió forintért), horgászeszköze 10 ezer dollárért (3,2 millió forintért) talált gazdára. A film relikviáiért összesen százezer dollárt (32 millió forintot) fizettek ki az árverésen, amit mind a New York-i tűzoltókat és családjukat támogató alapítvány kap meg.

Forrás: MTI.hu
Fotó: imdbcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com