Az internetre költözött a legnépszerűbb londoni kertészeti kiállítás

Online nyitotta meg kapuit hétfőn a legnépszerűbb londoni kertkultúra kiállítás, a Chelsea Flower Show.

    A nagy hagyománnyal bíró kertépítő, kertészeti kiállítást minden évben a királyi család tagjai, a brit közélet hírességei nyitják meg, ám idén a koronavírus-járvány miatt a Királyi Kertészeti Társaság (RHS) kénytelen volt lefújni a rendezvényt fizikai valójában.
Helyette az interneten virtuális rendezvények sora várja a közönséget május 18. és 23. között a legnevesebb brit kertépítők, tájépítők, kertészek részvételével.
Betekinthetnek az érdeklődők díjnyertes kertészetek munkájába, tanulmányozhatják a palántázást, növények ültetését, a gyerekek részt vehetnek egy iskolai kertészeti klub munkájában, és szakembereket is lehet majd bombázni kérdésekkel – adta hírül a The Guardian brit napilap.
Minden nap más-más téma kerül terítékre, köztük a vadvilág kertje, az egészség és jólét, a kicsiny kertek művelése és a beltéri kertészkedés.
A rendezvény különösen azok számára lesz érdekes, akik a járvány miatti korlátozások idején belevetették magukat a kertészkedésbe. Az RHS egy felmérése szerint a kerttel, kültéri terekkel bíró britek 57 százaléka a járvány idején jobban értékeli ezeket a tereket, mint előtte, és 71 százalékuk érzi úgy, hogy ezek segítették mentális egészségének megőrzését az elmúlt hetekben.
Az angliai és walesi kertészetek a múlt héten nyithattak meg újra, hatalmas sorokkal, miközben a magtermesztő cégek eladásaik jelentős megugrásáról számoltak be.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com