Az egészséges életmód támogatásáért működik együtt a NOB és a WHO

Az egészséges életmód támogatását is szolgálja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködési megállapodásának megújítása.

    A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának hétfői beszámolója szerint a koronavírus-járvány alatt a nemzetközi egészségügyi szervezet genfi székhelyén aláírt együttműködési egyezmény ékes példája a NOB és a WHO közös, a sport általi egészséges társadalom iránti elköteleződésének.
“Az utóbbi pár hónapban láthattuk, mennyire fontos a sport és a mozgás a fizikális és mentális egészség szempontjából. A sport életeket menthet” – vélekedett Thomas Bach.
A WHO tanácsaira fogunk támaszkodni a koronavírus utáni társadalom által támasztott kihívások kezelésében, hiszen a sport sokkal kiemelkedőbb szerepet játszik majd a közpolitikában” – tette hozzá a NOB elnöke.
A WHO főigazgatója, Tedrosz Gebrejeszusz leszögezte: örömmel tölti el a régóta fennálló partnerség hivatalossá tétele.
“A WHO nemcsak a betegségek ellen küzd, hanem az embereknek is segít a lehető legegészségesebben élni, eme partnerségi megállapodás pedig pont ezért született” – mutatott rá.
Az új megállapodás részeként a NOB és a WHO közös kapcsolódási pontok feltérképezésére fog összpontosítani az egészséges életmód, az alulról szerveződő sportesemények támogatása, valamint a fizikai inaktivitás elleni küzdelem érdekében világszerte. A két szervezet új projektekben is együtt fog dolgozni, így a mentális egészségre is jobban oda fognak figyelni.
A MOB beszámolója emlékeztet: a NOB és a WHO partnersége 1984-re nyúlik vissza, amikor is aláírták az első együttműködési egyezményt. Az azóta eltelt időben számos, az egészséges életmód népszerűsítését és az alulról szerveződő sporttevékenységeket célul kitűző közös kezdeményezés és projekt látott napvilágot.

 

 

Forrás: MTI

Fotó: facebook.com/pg/WHOcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com