Az angol szövetségi kapitány vegyes érzelmekkel nézi a Bajnokok Ligájának angol döntőjét

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vegyes érzésekkel nézi majd a Bajnokok Ligája szombati, madridi fináléját, miután a tisztán angol döntőben akár kilenc játékosa is pályára léphet.

A spanyol fővárosban a Tottenham Hotspur és az FC Liverpool csap össze egymással.
“Fiatal angol futballistáinknak nagyszerű lehetőség ez, hogy olyan mérkőzéseken léphetnek pályára, amelyeknek valóban van tétje” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a finálé hosszú távon segíti majd az angol labdarúgást.

Rövid távon azonban komoly gondot okozhat Southgate-nek, aki már a Nemzetek Ligája négyes döntő öt nappal később sorra kerülő elődöntőjére készülne keretével, amely azonban így erősen foghíjas. A szigetországi válogatott először a hollandokkal csap majd össze a portugáliai tornán.

“A kialakult helyzet egy kissé bonyolulttá teszi a felkészülésünket” – fogalmazott a 48 éves Southgate arra utalva, hogy tíz játékosa (a BL-döntősökön kívül a Chelsea-vel az Európa-liga fináléjában érdekelt Ross Barkley) valószínűleg csak közvetlenül a meccs előtt esik majd be az edzőtáborba. – “De ez egy kihívás, amivel mint csapat, meg kell küzdenünk.” A NL négyes döntőjének még a házigazda portugálok és a svájciak a résztvevői, az elődöntők után három nappal következik a döntő és a bronzmeccs.

Forrás: MTI.hu
Fotó: Champions Leaguecool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com