Ausztrál tűzvész – Félnapi fizetésükkel támogatják a tüzekben megsérült állatokat a schönbrunni állatkert dolgozói

Félnapi fizetésükkel támogatják az ausztrál bozóttüzekben megsérült vadállatok kezelését a schönbrunni állatkert dolgozói – jelentette be a bécsi intézmény.

    Az állatkert alkalmazottjai szerda déltől fognak ingyen dolgozni és ugyancsak aznap 12 órától zárásig az intézmény összes bevétele a jótékony célra megy.
“Én a koalákért vagyok felelős az állatkertben. Nagyon megráztak az Ausztráliában készült felvételek és tenni akartam valamit” – mondta hétfőn Kiva Cheyenne Prinsloo, a schönbrunni állatkert egyik gondozója.
A pénz az ausztrálázsiai régió állatkertjeit, akváriumait és vadasparkjait összefogó Zoo and Aquarium Association Australasia (ZAA) nevű szervezethez kerül, amelynek tagjai a bozóttüzekben megsérült vadállatoknak biztosítanak kórházi ellátást és rehabilitációs intézményeket.
A 2019-2020-as ausztrál bozóttűzszezonban rekordot jelentő 19 millió hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Az elsősorban Ausztrália délkeleti részén tomboló bozóttüzek legkevesebb 34 ember és több mint egymilliárd állat halálát okozták.
A lángok felemésztették az állatok természetes élőhelyeinek nagy részét, ami 113 őshonos fajra, köztük a koalákra nézve jelent fenyegetést.

Forrás: MTI

Fotó: pexels.comcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com