Augusztus 20. – Debreceni virágkarnevál: 18 virágkocsi és 27 művészeti csoport a menetben

Augusztus 20-án a virágokkal feldíszített biciklisek hagyományos kerekezésével kezdődött meg az ötvenedik debreceni virágkarnevál.

    A karneváli menetben 18 virágkocsit, 10 hazai és 17 külföldi művészeti csoportot láthatott a menet mintegy hat kilométeres útvonala mentén elhelyezkedő közönség.
A virágkompozíciók tisztelegnek a több mint ezeréves magyar államiság és államalapító Szent István király előtt, köszöntik az életet adó új kenyeret, valamint felidézik a régi karneválok hangulatát.
A virágkocsik elkészítéséhez a több millió szárazvirág és kiegészítő mellé egymillió szál friss dália érkezett Hollandiából, a friss virágok nagy részét keddre virradó éjjel tűzték fel a kocsikra – mondták el a szervezők az MTI-nek.
A kompozíciók felvonulását ezúttal is a Debrecen címerét és a Szent Koronát bemutató kocsik nyitották meg. A Szent Koronát és a Szent László legendáját bemutató virágkocsikat korábban Csíksomlyón, a pápalátogatás idején már láthatta a közönség – jelezte az MTI-nek Bódor Edit főszervező.
Debrecen testvérvárosai közül a németországi Paderborn, a japán Tojama, valamint Nagyvárad önálló kompozícióval mutatkozott be. Közös kocsit készített Hajdú-Bihar és a romániai Bihar megye is, nyolc virágkocsit pedig a Debrecenbe települt multinacionális cégek készítettek el.
Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője elmondta azt is: a karneválra Belgiumból, Hollandiából, Horvátországból, Indonéziából, Japánból, Kolumbiából, Németországból, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Tajvanról, Törökországból és Ukrajnából érkeztek művészeti csoportok. A tíz magyarországi együttes mellett 17 külföldi vonult fel a virágkocsik között a Nagyállomástól induló, a Nagytemplom mellett elhaladó és a Nagyerdőbe tartó karneváli menetben.
Kedden délután a Nagyerdei Stadion rendezvényterén közelről is megtekinthetik az érdeklődők a feldíszített virágkocsikat és a kiállított oldtimer autókat és motorokat.
Este a stadionban az ország legnagyobb arénashow-ját rendezik meg kétezer fellépővel. A húszezres stadionba minden jegy elővételben elkelt – közölte Bódor Edit.
A augusztus 20-ai karneváli programsorozat este az Egyetem téren tűzijátékkal és Kiscsillag-koncerttel fejeződik be.
A virágkocsik közül öt Nagyváradra indul, de most első alkalommal az Érmellék valamennyi magyarlakta településén is megállnak egy-egy órára, hogy a helyiek is részesei lehessenek a virágünnepnek. A többi virágkompozícióz augusztus 21-én a ráadáskarnevál esti felvonulásán ismét láthatja majd a debreceni közönség.

 

 

Debrecen, 2019. augusztus 20. A Krones vállalat virágkocsija az 50. Debreceni Virágkarneválon 2019. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2019. augusztus 20. A Szent László legendája elnevezésű virágkocsi az 50. Debreceni Virágkarneválon 2019. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2019. augusztus 20. A német Stelzen Art gólyalábas csoport az 50. Debreceni Virágkarneválon 2019. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2019. augusztus 20. A spanyol Red passion csoport egyik tagja az 50. Debreceni Virágkarneválon 2019. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2019. augusztus 20. Debrecen címere egy virágkocsin az 50. Debreceni Virágkarneválon 2019. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Debrecen, 2019. augusztus 20. A Szent Korona nevű virágkocsi az 50. Debreceni Virágkarneválon 2019. augusztus 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Forrás, fotó: MTIcool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com