Augusztus 20. – Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Skanzen a hosszú hétvégén

Az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum augusztus 17. és 20. között élő történelmi jelenetekkel, múzeumi színházzal és tematikus túrákkal.

    A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzetbemutatóval egészülnek ki, az első világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók című interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, morzét kell fejteni vagy korabeli cikkekben kell válaszokra lelni – közölte az intézmény az MTI-vel.

A tematikus vezetett túrák résztvevői megismerhetik a hátország életét és katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. A programokat ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, valamint a korszakhoz kapcsolható kézműves foglalkozások egészítik ki. Az érdeklődők többek között bodzapuskát készíthetnek, keszkenőt hímezhetnek, katonadalokat tanulhatnak és megkóstolhatják a háború alatt jellemző ételeket.

A rendezvényt, amely a Skanzen Élet a fronton túl tematikus évének kiemelt programja, augusztus 20-án a Sebő Együttes koncertje zárja.

 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: skanzen.hu

 cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com